GANGA d.o.o.

GANGA je bila ustanovljena leta 2004, in sicer v obdobju, ko je ustanovitelj družbe in njen dolgoletni direktor Jaka Cankar z družino potoval po Indiji in živel v skladu z jogijskimi načeli. Družbo je poimenoval po indijski reki Ganges, ki je čezmejna azijska reka in teče po severni Indiji in Bangladešu. Hindujci jo častijo in imenujejo »sveta GANGA«; verujejo, da kopanje v reki ob posebnih priložnostih povzroči odpustitev grehov in jim pripomore pri »odrešitvi«. Reka je dolga okoli 2510 kilometrov, skupaj z reko Yamuna pa je del obsežnega rodovitnega območja, ki je hkrati tudi eno najbolj naseljenih na svetu. Ganges z vodo oskrbuje več kot 400 milijonov ljudi, a kljub svoji izjemno pomembni vlogi za življenje Indijcev je ena najbolj onesnaženih rek na svetu. Skoraj milijarda litrov odpadne vode se v reko izlije vsak dan. To je veliko več, kot zmorejo prefiltrirati obstoječe čistilne naprave.

Družba GANGA je bila ustanovljena z namenom varovanja okolja, konkretneje z zbiranjem in pravilnim ravnanjem z  biorazgradljivimi kuhinjskimi odpadki in odpadnimi jedilnimi olji, kar je ves čas glavna dejavnost družbe.

V letu 2015  je splet dogodkov poskrbel za kadrovski cunami in posledično veliko sprememb v delovanju družbe. V celoti se je zamenjala kadrovska sestava, na mesto direktorice pa je bila v decembru 2015 imenovana Barbara Černe.  Z istim poslanstvom, a  novo vizijo, v novih poslovnih prostorih in predvsem – z novimi ljudmi družba korak za korakom uresničuje zastavljene moralne in poslovne cilje.